1. Uluslararası Endüstriyel Yangın Güvenliği Sempozyumu
16-17 Haziran 2022 tarihlerinde, Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Sempozyum, Covid-19 pandemisi dikkate alınarak isteğe bağlı olarak çevrimiçi ve yüz yüze (hibrit) olacak şekilde dizayn edilmiştir.

Sempozyumun odak noktası ‘endüstriyel yangın güvenliği’ olarak belirlenmiştir. Endüstriyel yangınlar sonuçları itibarıyla ciddi can ve mal kaybına yol açan olaylardır. İstatistikler göre ülkemizde ‘tam hasar’la sonuçlanan yangın olaylarında işletmelerin sadece %40’ı faaliyet gösterdiği pazara geri dönebilmektedir. Yerleşim alanlarına göre konumu ve faaliyet alanları dikkate alındığında endüstriyel yangınlar hızla afet niteliğine bürünebilecek yangınlardır.
ISIFS Sempozyumunun endüstriyel yangın güvenliği konusunda farklı disiplinler arasında işbirliği imkanları yaratmasını, yeni alan araştırmalarına yön vermesini, akademisyenler, sektör çalışanları, yöneticiler, öğrenciler ve ilgili tüm paydaşlar arasında bir köprü oluşturarak ortak bir platforma dönüşmesini diliyoruz.


Sempozyum uluslararası niteliktedir ve bu yönüyle doçentlik kriterlerini karşılamaktadır. Ayrıca, Sempozyum, Karabük Üniversitesi koordinesinde, Karabük AFAD, Kardemir A.Ş., Safranbolu Belediyesi, KBU TOBB Teknik Bilimler MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ve Danimarka, İtalya, Polonya ve Slovenya’dan ortaklarımızın katkılarıyla yürütülen 2020-1-TR01-KA202-092962 numaralı ve “Sanayi Yangınlarının Önlenmesi ve Müdahalesinde Yenilikçi ve Etkili Yaklaşımlar- Indfires” isimli AB Erasmus + projesi tarafından da desteklenmektedir. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası proje ortakları tarafından da sempozyuma katılımlar sağlanacaktır.